Såld
Öregrund - Hamngatan 26 - Öregrund

STORSLAGEN UTSIKT ÖVER ÖREGRUNDS HAMN - FASTIGHET MED 5 LÄGENHETER!

Friliggande villa 324 kvm 614 kvm (tomtarea) 9 850 000 kr
Hamngatan 26 9 850 000 kr

STORSLAGEN UTSIKT ÖVER ÖREGRUNDS HAMN - FASTIGHET MED 5 LÄGENHETER!

Intill det myllrande skärgårdslivet i Öregrunds Hamn ligger denna välbevarade fastighet bestående av 5 lägenheter. Huvudbyggnaden har en anrik historia, den uppfördes på Gräsö i Söderboda som tvillinghus till Anders-Mats Gården och såldes av en änka för flytt till Hamngatan 26 år 1895. På en bild tagen kring sekelskiftet 1900 syns timmerväggar på huvudbyggnaden. De senaste åren har fastigheten genomgått stora renoveringar där medvetna val har gjorts för att behålla och förbättra fastighetens karaktär på ett mycket fint sätt. Fastigheten består av huvudbyggnaden med tre lägenheter, lilla gårdshuset med en lägenhet, stora gårdshuset med en lägenhet och vedbod och lämpar sig väl för uthyrning eller generationsboende.

Vi börjar vandringen genom fastigheten i den stora lägenheten om 4 rok, belägen på övre plan i huvudbyggnaden och används som privat bostad av ägaren. Här kan du njuta av vyn över Öregrunds hamn, klockstapeln och första parkett till solnedgång över hustaken. Lägenheten har många fina detaljer såsom två fungerande kakelugnar, två balkonger, snedtak, takkupor och väl tilltagna rum som ger våningskänsla. På nedre plan i huvudbyggnaden finns två lägenheter som idag hyrs ut, den ena om 1 rok och den andra om 2 rok. Vi fortsätter sedan till det stora gårdshuset som ursprungligen har legat på fastigheten har anor från 1700-talet. Här finns en lägenhet om 1 rok med möjlighet att bygga loft samt en vedbod för förvaring. I det lilla gårdshuset finns en mindre 1:a med pentry.

Vi fortsätter till trädgården, en stillsam oas omgärdad av hus och grönska. Här kan du njuta av sol hela dagen, antingen vid huvudbyggnadens altan eller vid det stora gårdshusets altan.

Öregrund är en av Sveriges bäst bevarade trästäder och huvuddelen av bebyggelsen är från 1700- och 1800-talet. På sommaren fördubblas Öregrunds befolkning och här kan sommargästerna njuta av ett myllrande skärgårdsliv med restauranger och butiker. På bara några minuters promenad från huset finns välkända klippor för sol- och bad och på kvällarna kan du njuta av storslagna solnedgångar. På sommaren ordnas tennisvecka och båtvecka där Öregrund bland annat är värd för det välkända Roslagsloppet.

Varmt välkommen att boka tid för visning!

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
Ulrika Lööf
Fastighetsmäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Byggnadsår
1895
Boarea
324 m²
Tomtarea
614 m²
Pris
9 850 000 Kr

Planlösning

Huvudbyggnad (Består av två lägenheter med separata entréer på nedre plan samt en lägenhet med egen entré på övre plan)


LÄGENHET 1, belägen på övre plan
(151 kvm inkl entré, 4 rok med två balkonger)

Vacker entré via röda dubbeldörrar leder intill en härlig möblerbar HALL med stora fönsterpartier som ger känslan av en inglasad veranda. På golvet ligger vitt klinker med svarta inslag i Viktoriansk läggning som stämmer väl med tiden kring sekelskiftet tillsammans med vitmålad träpanel på väggarna. Från hallen finns ingång till ett förråd.

En rödmålad trappa leder upp till lägenheten på övervåningen. Här möts du att fantastiskt ALLRUM med stora södervända fönsterpartier som gör att ljuset flödar in. Platsbyggda bokhyllor under fönstren, träpanel på väggarna och trägolv målat i vitt. Utgång till södervästligt vänd balkong med utsikt över takåsarna mot Klockstapeln.

Från allrummet nås en GÄST WC utrustad med vägghängd toalett, handfat och spegel. Helkaklade väggar i vitt och klinker på golvet i svart och vitt.

SOVRUM 1: Ett mysigt sovrum som lämpar sig väl till gästrum eller barnrum. Rummet har vit träpanel på väggarna och trägolv målat i vitt.

Rymligt VARDAGSRUM och även här möts du stora fönsterpartier, denna gång med utsikt över Öregrunds hamn. Vacker fungerande kakelugn. Ljusa väggar och trägolv målat i vitt.

Härligt bondkök som som bjuder in till matlagning och middagar. Vid fönstren finns mysiga bänkar att slå sig ner på för att njuta av utsikten över hamnen. Iredningen i köket passar väl in i tiden kring sekelskiftet med vita spegelluckor, massiva bänkskivor i trä och inte minst en fungerande vedspis och bakugn. Maskinellt utrustat med diskmaskin, hällspis, spiskåpa med storspjäll, inbyggd micro och ugn. Vit träpanel på väggarna och klinker på golvet.

SOVRUM 2: Mycket rymligt sovrum med fungerande kakelugn, fönster med utsikt över hamnen och utgång till balkong med sol på morgonen. Sovrummet har randiga tapeter i vitt och beige samt vitmålat trägolv.

Intill sovrum 2 ligger ett BADRUM med helkaklade vita väggar och klinker i svart och vitt på golvet. Utrustat med badkar, dusch, vägghängd toalett, handdukstork, tvättställ med kommod och spegel med belysning.


LÄGENHET 2, belägen på markplan
( 78 kvm, 2 rok )

Trivsamt kök med plats för ett stort matbord. Skåpinredning med vita luckor och vitt kakel ovan bänkskiva i laminat. Maskinellt utrustat med hällspis, spiskåpa med storspjäll, integrerad diskmaskin samt delad kyl/frys. Här finns även tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare. Vitmålad bröstpanel samt ljus tapet och vitmålat trägolv.

SOVRUM med fungerande kakelugn, ljusblå väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM med fungerande kakelugn. Ljusa tapeter parkettgolv.

DUSCHRUM med klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med toalett, dusch, tvättställ och spegel.


LÄGENHET 3, belägen på markplan
(41 kvm, 1 rok )

Entré till HALL med plats för ytterkläder och förvaring i praktiska hyllor. Vit träpanel på väggen och grått klinker på golvet.

KÖK med matplats. Inredning i köket med vita luckor och bänkskivor i massivt trä. Maskinellt utrustat med delad kyl/frys och hällspis, spiskåpa med storspjäll..

SOVRUM/ALLRUM med fungerande kakelugn. Ljusblå väggar och parkettgolv.

DUSCHRUM som är helkaklat med klinker på golvet. Utrustat med dusch, toalett, tvättställ och spegel.


STORA GÅRDSHUSET 4
(44 kvm, 1 rok med möjlighet att bygga loft)

Entré till HALL med plats för ytterkläder. Vit panel på väggarna och grått klinker på golvet.

KÖK med plats för matbord. Skåpinredning med vita luckor och bänkskivor i massivt trä. Maskinellt utrustat med delad kyl/frys, hällspis, spisfläkt.

SOVRUM/ALLRUM med ljusa väggar och trägolv. Spis med insatskassett. Från detta rum kan det vara möjligt att ta upp en trappa till vinden för att bygga ett sovloft som då får fin utsikt mot hamnen.

DUSCHRUM med helkaklade väggar i vitt och klinker på golvet. Utrustat med dusch, tvättställ med kommod, spegel samt vägghängd toalett.LILLA GÅRDSHUSET 5
(10 kvm, 1 rum och pentry)

ALLRUM med vit panel på väggarna och klinker på golvet.

PENTRY med enklare kokmöjligheter.

DUSCHRUM som är helkaklat med vita väggar och klinker på golvet. Utrustat med dusch, toalett, tvättställ med kommod samt spegel.Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Öregrund 47:1

Tomt

Tomtarea 614 m² (friköpt).

Renovering

Huvudbyggnad

2010
Renovering av lägenheter BV med nya badrum och kök, renovering av källaren, murat upp och gjutit källargolv med returvärme samt installerat bergvärmepump med två hål * 160 meter. Bjälklaget förstärkt.

2014-2015
Ny panel och plåtdetaljer, isolerat tak, ny råspont och papp nytt lertegel och nya fönster i hela huset.
Övervåningen renoverad med nytt kök, bytt badrum, ny veranda och två balkonger. Golvvärme installeras i hela övervåningen samt nya golv. Ny el och VA. Samtliga 5 kakelugnar besiktade och fungerar.

Lilla och stora gårdshuset

2015
Ny el, VA samt värmekulvert.

2017
Renoverat stora gårdshuset, gjutit platta i hall, badrum och kök samt nytt kök och bad med golvvärme.

Trädgård

2015
Ny tomtplanering med kantsten, grus, gräs, planteringar, staket, grindar och altanytor.


Byggnad/Storlek

1 3/4 plansvilla, 324 kvm . Areauppgifter enligt säljaren . Byggnadsår: 1895

Byggnadssätt

Grund: Källare samt krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Östhammars Stadsnät

Övrigt

Lagring av personuppgifter

Riksmäklaren ("Bolaget") behandlar kunduppgifter i enlighet med Personuppgiftslag (1998:204). Genom att ange ditt namn och telefonnummer i intresseanmälan och/eller teckna köpekontrakt samtycker du till att erhålla marknadsföring och information från Bolaget via post, telefon, eller e-post och sms samt andra digitala kanaler. Personuppgifter kan lämnas ut till annat bolag inom Bolagets koncern samt till andra samarbetspartners.

Riksmäklaren och dess samarbetspartners kan komma att databehandla dessa personuppgifter för att kunna administrera olika tjänster och erbjudanden på ett för mottagaren anpassat sätt i informationen om den egna verksamheten och utvalda samarbetspartners varor och tjänster. Uppgifterna används av Bolaget även som underlag för statistik och produktutveckling. Uppgifterna kan ligga till grund för att Bolaget, och i förekommande fall Bolagets samarbetspartners, ska kunna anpassa innehåll i annonser och erbjudanden. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren. Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad profilering.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Bolagets kunder har rätt att skriftligen utan kostnad återkalla samtycke, begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Om du vill begära ett registerutdrag, återkalla ett samtycke eller rätta/radera en uppgift ber vi dig att vända dig till
Riksmäklaren, Vaksalagatan 5, 753 20 Uppsala

Ekonomi

Pris: 9 850 000 kr . Taxeringsvärdet är 4 668 000 Kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 030 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 8349 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 375 000 kr.

Driftkostnad summa: 9 332 kr
Renhållning: 3 189 kr
Försäkring: 6 143 kr

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan (1947-04-15) Stadsplan (1935-04-18) Fornlämning (1 st).

Visa mer

Karta

Öregrund - Hamngatan 26 - Öregrund

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra hårt arbetande mäklare så berättar de mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i RM+ och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

SKAPA KONTO I RM+
Ändrade rutiner på våra visningar - Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset)
Ändrade rutiner på våra visningar

Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset).

Våra visningar äger rum som vanligt enligt information på varje bostad. Dock försöker vi så långt det är möjligt att styra om till bokade visningar istället för öppna visningar.

För att minska risken för smittspridning av viruset covid-19 (coronaviruset) har vi valt att vidta ett antal försiktighetsåtgärder som syftar till att begränsa kontakterna mellan personer som närvarar på våra öppna visningar:

Vi vill bidra till en långsammare smittspridning som innebär bättre tillgänglighet av vård för de som drabbas hårdast.

Kontakta oss gärna med ytterligare frågor kring våra rutiner vid visningar.

Med vänlig hälsning
Riksmäklaren